Un preparat grecesc din carne de miel, care m-a ispitit din prima clipa. Am vazut reteta pe mai multe site-uri si nu stiu care este varianta cat mai apropiata de reteta originala. Am combinat intr-un fel ingredientele si a iesit cea ce se vede, de gust va spun ca a fost minunat, dar depinde de fiecare cat de mult ii place carnea de miel. Daca nu va place se poate inlocui cu carnea de vita, am sa incerc si aceasta varianta.
Ingrediente:
Pentru chiftele:
- 500 g carne de miel / oaie/ vita tocata
- 2 felii de paine mai uscata
- 100 ml vin rosu
- 2-3 catei de usturoi
- sare, piper
- chimen proaspat macinat
- 100 g faina
- ulei
Pentru sos:
- 400 g rosii taiate din conserva
- 1 ceapa alba
- 1 ceapa rosie
- 2 frunze de dafin
- sare, piper
- 2 linguri ulei de masline
Timp de pregatire: 40 minute
Timp de preparare: 30 minute
- In primul rand puneti painea la inmuiat in vinul rosu, apoi stoarceti . Carnea tocata se amesteca cu painea stoarsa, usturoiul pisat si se condimenteaza cu sare , piper si chimen proaspat macinat.
- Se amesteca bine si se da la rece pentru cel putin o jumatate de ora, apoi se formeaza chiftelute lunguiete.
- Se dau prin faina si se prajesc in uleiul incins, apoi se scot pe servetele pentru a absorbii surplusul de ulei
- Pentru sos, tocam cepele marunt si le calim in uleiul de masline, 3-4 minute.
- Adaugam conserva de rosii si potrivim gustul de sare si piper si adaugam frunzele de dafin. Se lasa cca 15-20 minute pana ce scade putin sosul, apoi adaugam chiftelutele
- Se mai lasa 5 minute pe foc, apoi se servesc.
Pofta Buna!!
ce bine arata!
RăspundețiȘtergereAm mancat si eu in Grecia asa ceva, sunt tare bune!
RăspundețiȘtergereTare bune!!
RăspundețiȘtergere