luni, 18 ianuarie 2016

Rulada de spanac cu somon afumat


Aceasta rulada este cea mai simpla rulada aperitiv pe care  l-am preparat vreodata, este delicioasa si foarte aspectoasa.

Ingrediente pentru o tava 24/35:

  • 4 oua
  • sare, putin piper proaspat macinat
  • 100 g spanac tocat ( am folosit congelat)
  • 3 linguri mari de faina
  • 2 linguri de ulei
  • 300 g somon afumat
  • o cutie crema de branza philadelphia
Separati galbenusurile de albusuri.
Bateti albusurile  cu  sare pana ce obtineti o bezea tare, pe urma adaugati galbenusurile, cele doua linguri de ulei si bateti in continuare pana ce isi mareste volumul .







Adaugati spanacul tocat fin ( eu am folosit spanac congelat ) si amestecati cu o lingura foarte incet sa nu se lase bezeaua..






Iar spre final puteti adauga putin piper proaspat macinat si faina. Incorporati faina  (cate putin, nu toata deodata) cu miscari lente  de jos in sus.
Turnati compozitia obtinuta in tava  tapetata cu hartie de copt si coaceti in cuptorul preincalzit la 180 grade C pana ce trece testul scobitorii. ( cca 20 minute).
Cand este gata se scoate  se rastoarna pe un prosop  de bucatarie curat si se ia hartia de copt. Se ruleaza asa calda si se lasa  la racit.






Dupa racire se desface rulada si se unge cu jumatate din crema de branza, se aseaza feliile de somon afumat, apoi  aduga restul de crema de branza.
Se ruleaza strans cu ajutorul  unei folii alimentare si se da la rece pana in momentul servirii, cand se felieaza.






Este un aperitiv festiv care merge in oricare ocazie. Enjoy!!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu