duminică, 19 octombrie 2014

Tabbouleh







Luna aceasta gazda provocarii Weekend cu spor este Iancu Lubita iar temele alese  au fost bors- supe-ciorbe, aluaturi si salate. In acest weekend am ales o salata usoara, ce imi place mie foarte mult.


Ingrediente pentru doua persoane:


  • 50 g bulgur fiert
  • 2 rosii mari
  • o ceapa medie
  • 1 legatura patrunjel verde
  • cateva frunze de menta proaspata ( eu am folosit cateva uscate)
  • sare, piper negru
  • zeama de lamaie ( cca 50 ml am pus eu)
  • ulei de masline



  • Bun !!! Se spala bine frunzele de patrunjel si se tamponeaza cu hartie de bucatarie sa absoarbe excesul de apa.







  • Taiem rosiile cuburi, ceapa se toaca marunt. Ahhh si folositi neaparat menta, in reteta originala, din cate stiu eu se foloseste menta proaspata, eu nu am  mai avut si am folosit menta uscata, din gradina de  la mama, de mentionat :)
  • Toate ingredientele se pun intr-o salatiera.







  • Se amesteca toate ingredientele, inclusiv menta uscata, se sfarama intre palme si se adauga la salata. Se condimenteaza cu sare, piper negru si adaugam ulei de masline si zeama de lamaie, eu am pus circa 50 ml. Amestecati iar si serviti  imediat!!
  • Neaparat sa incercati aceasta salata  pentru ca este foarte sanatoasa.







  • Tipsuri: Aceasta reteta isi are originile in Liban si este servita alaturi de hummus sau salata fattoush si  este o sursa bogata de vitamine.






Un comentariu:

  1. Nu am facut niciodata tabbouleh desi mereu incerc retete noi. Probabil din cauza patrunjelului, mi se pare cam mult. Insa cu siguranta pot adapta reteta asta si dupa placul meu. Te pup!

    RăspundețiȘtergere