marți, 21 octombrie 2014

Prajitura cu foi cu miere si crema de gris - Albinita 2


O prajitura  super buna, cred ca una dintre cele mai bune prajituri, as putea sa mananc toata ziua si sa nu ma satur,  ( sigur m-as face de o tona ) :))) Dar sa revin cu picioarele pe pamant, totusi, nu ca nu as putea :)), hai ca am glumit  un piculut  sa treaca ziua mai buna siii sa trecem la reteta, reteta care nu difera cu cea de aici, modul de pregatire este acelas, dar in schimb difera la crema. Are crema de gris, adica am inlocuit faina cu gris. Asadar am sa va scriu modul de pregatire, dar in schimb nu am mai facut poze.

Ingrediente:

4 foi:


  • 1 ou 
  • 1 cana zahar ( cana de 250 ml )
  • 3 linguri miere
  • 3 linguri ulei ( 30 ml )
  • 1 lingura unt
  • 5 linguri lapte
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lamaie ( coaja rasa + zeama stoarsa )
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde (  cca 750 g )


Crema:

  • 2 pachete unt ( 400 g)
  • 1/2 l lapte
  • 5-7 linguri de gris ( depinde de care folositi, fina sau extra fina, daca este extra fina folositi doar 5 linguri )
  • 200 g zahar
  • 2-3 pliculete de zahar vanilat
  • 1 borcan gem de prune, caise (sa fie acrisoara )
  • zahar pudra


  •  Incepem cu crema, amestecam grisul cu zaharul , laptele il punem pe foc, iar cand este pe punctul de a fierbe, turnam in fir subtire grisul cu zahar si amestecam  pana ce se ingroasa,  dupa care punem  deasupra o folie sa nu faca pojghita si lasam la racit.  Mixam untul cu vaniliile, apoi adaugam rand pe rand crema de gris cu lapte si lasam deoparte.
  • Pentru foi , amestecam oul cu zaharul si praful de sare pe abur,  adaugam mierea, coaja de lamaie, uleiul, untul si laptele, amestecam,  apoi adaugam  bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si iar amestecam. Spre final adaugam faina cat cuprinde.
  • Aluatul se rastoarna pe masa de lucru si se framanta putin, apoi  se fac patru foi pe care eu le-am intins direct pe hartia de copt, este mult mai usor.
  • Pe urma se coc foile pe rand in cuptorul preincalzit la 180 grade C,  timp de 7-10 minute, pana ce devin usor maronii. Se lasa la racit, in timpul acesta foille se intaresc.
  • Pentru asamblare asezam o foaie punem  jumatate din crema si nivelam. Asezam cea de-a doua  foaie, apoi intindem gemul de prune sau caise si asezam a treia foaie. Intindem restul de crema si asezam ultima foaie. Presam prajitura bine cu palmele, apoi lasam o greutate peste si dam la rece pana a doua zi. Pudram cu zahar pudra si portionam.

Cam asta este tot, va doresc pofta dulce!!!
Enjoy!!












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu