joi, 23 mai 2013

Ciorba de perisoare a la grec


O alta varianta a ciorbei de pui  a la grec, doar ca de data aceasta am  facut  perisoare.  La noi ciorbica  sau supa este de nelipsita, fetele adora sa manance si de acea de multe ori nici nu mai stiu ce sa pregatesc, ca sa nu repet  :)


Ingrediente:



  • 2 morcovi mai mici
  • 2 patrunjei
  • o bucata de telina
  • 2 galbenusuri
  • 200 g smantana
  • 1 lamaie
  • marar
  • sare
  • 50 g orez

Pentru perisoare:

  • 500 g piept de pui / pulpe de pui
  • sare, piper
  • 2 linguri  rase de faina
  • 1 ou

  • Carnea se toaca, apoi adaugam cele doua linguri de faina , oul batut  si condimentam cu sare si piper. Faina se adauga pentru  a nu fi moale compozitia de carne.
  • Se amesteca bine si se formeaza perisoare.
  • Se pun la fiert  in apa clocotita, se ia spuma ori de cate ori este nevoie.
  • Legumele se curata, se spala  si se taie cubulete, apoi se adauga in vasul care fierb perisoarele. Adaugam putina sare  si lasam pana ce au fiert legumele si carnea.
  • Dupa ce a fiert adaugam orezul spalat si mai lasam inca 8-10 minute. Luam vasul de pe foc si lasam 10 minute, apoi dregem cu galbenusurile batute cu smantana si subtiata cu ciorba.
  • Acrim cu lamaie si servim cu verdeata tocata.










Pofta buna!!

8 comentarii:

  1. Toate ciobele a la grec imi plac! Au ele ceva aparte ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. N-am mancat niciodata, dar cred ca-i tare buna!

    RăspundețiȘtergere
  3. Te astept cu drag la Provocare "Dulce Romanie"! Mai multe informatii aici: http://sim0na-world.blogspot.ro/2013/06/provocarea-dulce-romanie.html

    RăspundețiȘtergere
  4. Ciorbele a la grec sunt preferatele mele si mai nou si ale fiica-mii! Excelenta!

    RăspundețiȘtergere
  5. imi place tare mult cum arata!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. hhhmmmm, ce bine arata cu smantana, a iesit bine, oricum gustoasa, sanatoasa si usor de preparat, o portie si aici!!! :P

    RăspundețiȘtergere