duminică, 2 septembrie 2012

Risotto cu legume


O reteta simpla si se prepara foarte repede, daca nu stiti ce garnitura sa mai faceti, eu o recomad, cu siguranta va fi pe placul vostru.
Pentru mine risotto ramane garnitura preferata, imi place orezul si incerc diverse combinatii.



Ingrediente 4 persoane :


1/2 ardei rosu gras
2 fire ceapa verde
2 fire usturoi verde
1 morcov mic
100 gr mazare 
2 linguri ulei de masline
sare, piper
220 gr orez
660 ml supa de legume


Legumele  spalate, curatate se taie dupa preferinta.
Eu am taiat cubulete, ceapa si usturoiul verde l-am taiat mai marunt (tot cu verdeata).
Intr-o tigaie se toarna uleiul de masline si se pune ceapa si usturoiul si se lasa 1 minut pana ce se inmoaie.
Apoi adaugam morcovul,  ardeiul si mazarea.







Se scutura de 2-3 ori tigaia, apoi adaugam orezul spalat  .
Se condimenteaza  cu sare si piper si turnam supa.
Se lasa la fiert pana ce scade.







Se serveste cald, dar este foarte buna si rece. Deasupra am presarat ceapa verde tocata.
Pofta mare!!












9 comentarii: