marți, 12 aprilie 2016

Prajitura cu foi si crema de vanilie



Uneori poftesc la ceva dulce si nici eu nu mai stiu ce combinatii sa mai pregetesc, asa sa nascut si aceasta prajitura cu crema de vanilie. Foile sunt preluate de la alba ca zapada iar crema gandita si facuta pe moment. Piuuu,!!! greu ii cu poftele si cand nu sti pe cine sa satisfaci  mai repede, poftele tale sau a celor din jurul tau.


Ingrediente:

Foi:

  • 3 oua
  • 10 linguri de zahar pudra
  • 60 ml ulei
  • 10 linguri de lapte
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • circa 750 g  faina alba 000
Crema:

  • o budinca cu gust de vanilie
  • 400 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 200 g unt
  • o lingura zahar vanilat cu seminte de vanilie
 Glazura:

  • 100 g ciocolata amaruie
  • 30 ml smatana pentru frisca
 
Pentru inceput pregatim budinca de vanilie, pentru ca trebuie sa se raceasca.

Infierbantam 300 ml lapte, iar budinca de vanilie si zaharul  se amesteca cu restul de lapte pe  urma adugam la laptele infierbantat si amestecam pana ce se ingroasa.
Cand este gata se aseaza o folie alimentara deasupra si se lasa la racit.







Pentru foi, ouale se mixeaza cu zaharul pudra.







Adaugam uleiul si laptele, apoi bicarbonatul stins cu zeama de lamaie.






Spre final adaugam faina cernuta.






Aluatul obtinut se imparte in trei parti din care se intind foile.






Se coc foile pe rand la 180 grade C timp de 12-15 minute.










Pentru crema se spumeaza untul cu zaharul vanilat  apoi adaugam cate o lingura din budinca de vanilie.






Se obtine o crema fina si aromata , cu care se umple foile.  Se pune o greutate deasupra prajiturii si se lasa pana a doua pana cand se inmoaie foile. A doua zi se glazureaza cu ciocolata topita cu smantana pentru frisca . 







Pofta dulce!!





Un comentariu: