joi, 14 ianuarie 2016

Lamingtos


Aceasta prajitura isi are radacinile din indepartata Australie iar numele  sau provine de la Lord Lamington, insotit de o poveste care sugereaza ca Lordul Lamington a avut oaspeți neașteptati și din moment ce nu avea nimic pregatit, dar a avut un cozonac stătut, bucătarul (care era francez) a trebuit să improvizeze, si a acoperit  în ciocolată și în nucă de cocos pentru a ascunde  vechimea cozonacului.
Totusi revenind la prajitura noastra, parerea noastra este una buna, pentru ca ne place foarte mult si ca are intodeauna un succes delicios :).

 

Ingrediente pentru o tava 20/ 30:

  • 3 oua mari
  • 200 g zahar
  • 2 linguri zahar vanilat
  • 200 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100 g unt topit
Pentru glazura de ciocolata:
  • 150 g zahar
  • 60 mlapa
  • 50 g unt
  • 50 g pudra de cacao
  • nuca de cocos  ( cca 300 g )

Pentru inceput incingeti cuptorul la 180 grade C, pe urma puneti hartie de copt in tava in care veti coace prajitura .
Ouale se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat timp de 3 minute pana ce isi dubleaza volumul si devine cremos.








Pe urma incorporam faina amestecata cu praful de copt .






Iar spre final adaugam untul topit si amestecam usor.






Compozitia obtinuta se toarna in tava pregatita si se coace timp de 25 minute. Se incearca cu o scobitoare, daca iese curata atunci blatul nostru este gata.
Se lasa la racit, pe urma se taie cuburi.
Pentru glazura,  fierbeti apa cu zaharul , pana ce se topeste complet zaharul si incepe sa se ingroase siropul, apoi adaugati untul . Lasati sa fiarba in continuare pana ce se topeste untul, pe urma adaugati cacao cernuta. Amestecati glazura cu un tel mic ca sa nu se formeze cocoloase din cacao.
Lasati  putin sa se raceasca, sa fie calda si treceti cuburile prin glazura , apoi prin nuca de cocos.


Enjoy!!!












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu