vineri, 22 ianuarie 2016

Chec aperitiv cu masline verzi




Cea ce imi place la checul aperitiv, este ca se pregateste foarte usor, arata foarte bine si este un aperitiv foarte satios, dar cel mai mult imi place ca pot sa jonglez cu ingredientele, ceea ce face ca aperitivul sa arate  extraordinar de bine.
De data aceasta am folosit masline verzi umplute cu ardei si a fost un succes total.



Ingrediente pentru o tava de chec:

  • 4 oua ( marimea M)
  • 200 g masline verzi umplute cu ardei
  • 100 g cascaval Gouda razuit
  • sare
  • piper proaspat rasnit
  • 125 ml lapte
  • 60 ml ulei de rapita
  • 1 lingurita praf de copt
  • 200 g faina alba ( tip 000)


Ouale se mixeaza cu sare si putin piper proaspat rasnit , pana ce devin cremoase.
In timp ce mixam adaugam treptat uleiul, apoi turnam laptele si mixam foarte incet  pentru ca riscati sa stropiti peste tot.
Pe urma incorporam  faina amestecata cu praful de copt .
Spre final adaugati cascavalul ras.
Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt ( umeziti hartia de copt , asa o asezati mult mai bine) si presaram maslinele.
Se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade C timp de 30-40 minute. Incercati checul cu o scobitoare, daca iasa curata este gata.
Se lasa la racit apoi se felieaza.














Enjoy!!








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu