luni, 25 ianuarie 2016

Fursecuri cu fulgi de ovaz si scortisoara






Aceste fursecuri sunt foarte usor de pregatit  si au aroma deosebita a scortisoarei, iar cei care tin dieta si inlocuiesc zaharul cu zahar de stevie sau altfel de indulcitor, nu trebuie sa se gandeasca la alte dulciuri,  asadar nu ramane decat sa incercati si sa va convingeti.

Ingrediente  pentru 24-30 fursecuri:

  • 2 oua mari
  • 100 g zahar ( pentru cei cu dieta 2 linguri zahar de stevie)
  • 4 linguri iaurt gras ( pentru cei cu dieta 4 linguri iaurt 0,1 % )
  • 1 lingurita scortisoara
  • un praf de sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura amidon
  • 120 g fulgi de ovaz

Pentru inceput mixati ouale cu un praf de sare si zaharul pana ce devin cremoase.







Adaugati iaurtul si scortioara.







 Pe urma incorporati praful de copt amestecat cu amidonul si fulgii de ovaz. Veti obtine un aluat mai moale , daca vi se pare prea lichida, atunci adaugati  inca o lingura de amidon.






Asezati gramajoare cu o lingura din compozitia obtinuta, pe o tava tapetata cu hartie de copt.
Lasati o distanta mai mare intre ele, pentru ca atunci cand puneti pe tava se vor lasa putin.
Coaceti in cuptorul preincalzit la 180 grade C timp de 7-10 minute. Cand vor fi usor maronii pe margini, sunt gata.
Sunt usori si foarte aromati . Enjoy!!









Un comentariu: