Aceste fursecuri au mare trecere la noi, sunt o gustare rapida langa lapte , cafea si ceai, atat pentru cei mici cat si pentru cei mari.
Ingrediente pentru 24-30 bucati:
Aluatul de vanilie:
- 125 g unt nesarat la temperatura camerei
- 1,5 dl zahar
- un ou
- 3 dl faina alba tip 000
- o lingura zahar vanilat (cu seminte de vanilie)
Aluatul de cacao:
- 125g unt nesarat la temperatura camerei
- 1,5 dl zahar
- 1 ou
- 2,75 dl faina
- 0,5 dl cacao
- Pentru aluatul de vanilie, mixati bine untul cu zaharul si zaharul vanilat pana ce devine cremos.
- Adaugati oul si amestecati bine.
- Incorporati toata faina si obtineti un aluat sfaramicios si lipicios. Inveliti intr-o folie si dati aluatul la rece pana ce pregatiti aluatul cu cacao.
- Procedati la fel ca si cu cel de vanilie doar sa adaugati cacao. Inveliti aluatul in folie si dati la rece pana ce intindeti aluatul de vanilie.
- Intindeti aluatul de vanilie pe o hartie de copt, va fi mai usor sa rulati.
- Pe urma transferati aluatul de cacao intins pe partea alba si treceti usor cu sucitorul ca sa se lipeasca bine intre ele.
- Rulati strans aluatul cu ajutorul hartii de copt apo dati la rece pentru cel putin o ora. Scoateti de la rece si taieti fursecurile de circa 1 cm grosime. asezati pe hartie de copt si coaceti in cuptorul preincalzit la 175 grade C si coaceti timp de 10-12 minute.
- Se pasyreaza in cutii speciale de fursecuri sau borcane timp de 7 zile.
Enjoy!!!
Cand am gasit reteta eram convinsa ca este o prajitura cu blat alb si crema mouse de ciocolata. Pare a fii foarte interesanta reteta, apetisanta si usor de facut! Cu siguranta o voi incerca si eu!!!
RăspundețiȘtergere