O prajitura simpla, destul de rapida si foarte delicioasa, dar aveti putin de asteptat :)
Ingrediente pentru o tava cu diametrul 30:
Baza:
- 400 g biscuiti ( Petit beure)
- 150 g unt topit
- 50 g zahar vanilat
Crema:
- 200 g ciocolata amaruie ( cel putin 70 % cacao )
- 250 ml frisca lichida
- 40 g fulgi de cocos
- 2-3 linguri fulgi de cocos pentru ornat
- Biscuitii se zdrobesc grosier, sa nu fie foarte fin, si se amesteca cu zaharul vanilat. Turnam untul topit si amestecam foarte bine pana ce se leaga compozitia.
- Asezam hartie de copt intr-o tava rotunda si asezam compozitia de biscuiti. Apasati bine baza cu palmele.
- Rupeti ciocolata si turnati frisca lichida peste ciocolata, apoi topiti ciocolata pe foc pana ce ajunge pe punctul de a fierbe. Lasati sa se raceasca , apoi puneti la frigider timp de o ora.
- Mixati compozitia pana ce devine cremoasa, apoi adaugati fulgii de cocos si amestecati.
- Turnati crema de ciocolata peste biscuiti si nivelati. Introduceti tava la rece pana a doua zi, pana ce se va intarii crema.
- Se presara nuca de cocos si se portioneaza cu un cutit trecut in apa rece.
- Va recomand sa pregatiti desertul de seara, apoi serviti a doua zi, bineinteles daca nu va treziti noaptea sa dati tarcoale pe la frigider :))))
Foarte buna trebuie sa fie, si mi-ai facut pofta.
RăspundețiȘtergereSa ai weekend fain.
Super idee!
RăspundețiȘtergere