vineri, 14 noiembrie 2014

Prajitura fara coacere cu mouse de ciocolata amaruie si nuca de cocos


O prajitura simpla, destul de rapida si foarte delicioasa, dar aveti putin de asteptat :)


Ingrediente pentru o tava  cu diametrul 30:

Baza:


  • 400 g biscuiti  ( Petit beure)
  • 150 g unt topit
  • 50 g zahar vanilat


Crema:


  • 200 g ciocolata amaruie ( cel putin 70 % cacao )
  • 250 ml frisca lichida
  • 40 g fulgi de cocos
  • 2-3 linguri fulgi de cocos pentru ornat

  • Biscuitii se zdrobesc grosier, sa nu fie foarte fin, si se amesteca cu zaharul vanilat. Turnam untul topit si amestecam foarte bine pana ce se leaga compozitia. 
  • Asezam hartie de copt intr-o tava rotunda si asezam compozitia de biscuiti. Apasati bine baza cu palmele.








  • Rupeti ciocolata si turnati frisca lichida peste ciocolata, apoi topiti ciocolata pe foc pana ce ajunge pe punctul de a fierbe. Lasati sa se raceasca , apoi puneti la frigider timp de o ora. 








  • Mixati compozitia pana ce devine cremoasa, apoi adaugati fulgii de cocos si amestecati.








  • Turnati crema de ciocolata peste biscuiti si nivelati. Introduceti tava la rece pana a doua zi, pana ce se va intarii crema. 
  • Se presara nuca de cocos si se portioneaza cu un cutit trecut in apa rece.
  • Va recomand sa pregatiti desertul  de seara, apoi serviti  a doua zi, bineinteles daca nu va treziti noaptea sa dati tarcoale pe la frigider :))))









2 comentarii: