luni, 17 noiembrie 2014

Rulada arlechin cu dulceata de portocale


O rulada super aspectuoasa si delicioasa, dulceata de portocale ii da un gust aparte.



Ingrediente:


  • 5 oua mari
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • un praf de sare

  • 1 borcan dulceata de portocale ( 250 g )

  •  Intai incincem cuptorul la 180 grade C  si tapetam  tava de la cuptor cu hartie de copt. Albusurile se separa de galbenusuri. Se mixeaza albusurile cu un praf sare, apoi adaugam treptat cate o lingura de zahar si mixam pana ce obtinem o bezea tare. Pe urma adaugam galbenusurile pe rand si mixam  pana ce isi mareste volumul. Spre final adaugam faina si amestecam cu o paleta, pana ce  o incorporam toata. Turnam o treime de  compozitie in tava si nivelam , apoi adaugam cacao la restul de compozitie.








  • Adaugam cate o lingura din compozitia de cacao, ca niste pete, apoi introducem tava in cuptorul incins si coacem timp de 15-20 minute.








  • Scoatem tava din cuptor si rasturnam blatul pe un prosop de bucatarie curat si umezit cu apa rece si luam hartia de copt. Rulam cat este calda si lasam sa se raceasca. Dupa ce a racit, desfacem rulada si o ungem cu dulceata de portocale, apoi o rulam la loc. Dam la rece pentru o ora, pe urma feliem. 








Enjoy!!!

















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu