Ingrediente:
- 500 g kvarg
- 3 oua
- un praf de sare
- 2 cup gris
- pesmet
- 20 g unt
- Mai simplu de atat nici nu se poate, bateti ouale ca pentru omleta cu un praf de sare.
- Kvargul se pune intr-un castron , apoi adaugam ouale batute. Se amesteca cu o furculita.
- Pe urma se adauga grisul in ploaie si se amesteca.
- Se pune apa la fiert, iar cand da in clocot se iau galuste cu o lingura si se pun la fiert. Inmuiati lingura in apa fierbinte inainte sa luati din compozitie, asa nu se va lipii de lingura. Se lasa sa fiarba circa 5 minute, aveti grija ca focul sa nu fie prea puternic, sa nu dea in clocot mare.
- Intre timp topiti untul intr-o tigaie si adaugati pesmetul sa se rumeneasca usor, aveti grija sa nu se arda.
- Tavaliti galustele prin pesmet si scoatetile pe o farfurie gata sa fie servite.
- Presarati zahar cu scortisoara deasupra, serviti cu dulceata sau sos de fructe, sunt o minunatie.
Pofta mare!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu