miercuri, 16 iulie 2014

Galuste de kvarg cu gris si pesmet






In primul rand vreau sa va spun ca pana sa vin in Suedia nici nu auzisem de cuvantul kvarg si nici nu stiam ce este, pana ce am dat de el pe rafturile din Lidl. Gustul este cel asemanator al branzei de vaci , doar ca este putin mai moale, nu este foarte solida, este ca un fel de iaurt foarte gros. De mancat am tot mancat din el dar ma gandeam daca se pot face papanasi fierti, cea mica poftea de foarte multa vreme la papanasi fierti cu pesmet si am incercat, doar ca compozitia a iesit  ca si la galustele de gris.



Ingrediente:

  • 500 g kvarg
  • 3 oua
  • un praf de sare
  • 2 cup gris
  • pesmet
  • 20 g unt


  • Mai simplu de atat nici nu se poate, bateti ouale ca pentru omleta cu un praf de sare.
  • Kvargul se pune intr-un castron , apoi adaugam ouale batute. Se amesteca cu o furculita.
  • Pe urma se adauga grisul in ploaie si se amesteca.





  • Se pune apa la fiert, iar cand da in clocot  se iau galuste cu o lingura si se pun la fiert. Inmuiati lingura in apa fierbinte inainte sa luati din compozitie, asa nu se va lipii de lingura. Se lasa sa fiarba circa 5 minute, aveti grija ca focul sa nu fie prea puternic, sa nu dea in clocot mare.








  • Intre timp topiti untul intr-o tigaie si adaugati pesmetul sa se rumeneasca usor, aveti grija sa nu se arda.








  • Tavaliti galustele prin pesmet si scoatetile pe o farfurie gata sa fie servite.








  • Presarati zahar cu scortisoara deasupra, serviti cu dulceata sau sos de fructe, sunt o minunatie.

Pofta mare!!!






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu