Dragii mei revin cu o reteta de paine delicioasa, pregatita de pe blogul Danielei, un blog tare delicios cu o multime de retete pentru toate gusturile si in ultimul rand sa nu uit sa mentionez, ca particip la Provocarea Secreta gazduita in luna aceasta de Geta.
Ingrediente:
- 500 g faina alba
- 250 ml apa calduta
- 15 g drojdie proaspata
- 30 ml ulei de floarea soarelui
- 2 g zahar
- 7 g sare
- Incepem prin a incalzi cuptorul la 180 grade.
- Intr-un vas mic zdrobim drojdia, pe urma adaugam zaharul si apa calduta ( 50 ml ).
- Amestecam bine pana ce se dizolva drojdia, apoi turnam peste faina, adaugam uleiul si sare si framantam adaugand cate un pic de apa calduta.
- Lasam aluatul la dospit langa o sursa de caldura pana ce isi tripleaza volumul.
- Rasturnam aluatul pe masa de lucru presarata cu faina, apoi framantam aluatul. Pe urma intindem ape lungime, apoi dam forma rotunda si impreunam capetele. Eu am pus aluatul intr-o forma de guguluf uns cu ulei, am facut cateva taieturi si am mai lasat la dospit timp de o ora.
- Dupa acest timp introducem forma in cuptor timp de 30- 45 minute ( dupa cuptorul meu)
- Daniela a uns painea cu ulei , iar eu nu am omis acest lucru. Scoatem din cuptor , lasam sa se raceasca apoi servim cu mare pofta!
Multumesc Daniela pentru painica delicioasa, Andrea mea o manca goala !!! :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu