marți, 8 aprilie 2014

Prajitura cu branza si piersici


Pentru ca vin Sarbatorile Pascale , va propun o prajitura  simpla si delicioasa, daca sunteti iubitori de branza dulce si fructe, este prajitura ideala pentru aceste sarbatori.



Ingrediente:

Baza aluat:


  • 250 g faina alba
  • 1 ou mare / 2 oua mici
  • 80 g zahar pudra
  • 100 g unt / margarina moale
  • un praf de sare
  • 1/2 lingurita praf de copt
Pentru umplutura:

  • o conserva de piersici
  • 2 linguri gris de grau
  • 300 g branza de vaci
  • 50 g amidon alimentar/ faina
  • 100 g zahar
  • 200 g smantana grasa ( minim 20 % )
  • 2 oua mari
  • 2 linguri zahar pudra cu seminte de vanilie ( din pastaie )
  • zahar pudra pentru ornat

  • Incalzim cuptorul la 180 grade. Asezam o bucata de hartie de copt , intr-o tava  de 36/ 22.
  • Cerneti faina intr-un  vas inalt, adaugati, un praf de sare , zaharul pudra, praful de copt, untul moale si oul . 









  • Incepeti sa framantati aluatul cu mana, pana ce obtineti un aluat moale , care nu se lipeste de mana si pe care sa-l puteti intinde usor. Presarati putina faina pe masa si intindeti o foaie de aluat, de marimea tavi.







  • Asezati cu grija foaia de aluat in tava. Daca sunteti incepatori/ incepatoare, intindeti foaie direct pe hartia de copt  si veti putea transfera aluatul cu usurinta in tava.




  


  • Scurgeti bine piersicile din compot  si taiati-le in cuburi sau felii, eu am preferat in cuburi.







  • Presarati o lingura de gris peste aluat, pe urma asezati piersicile taiate si presarati restul de gris peste ele.







  • Pe urma bateti ouale cu zaharul si zaharul pudra cu vanilie, sau mixati cu un mixer , pana ce devin cremoase.






  • Adaugati amidonul/ faina  si smantana, apoi mixati totul.








  • Pe urma adaugati branza de vaci, scursa inainte de apa si mixati cu putere. 







  • Crema de branza obtinuta se toarna peste persici si se niveleaza. Se coace in cuptorul preincalzit timp de 30 minute. Incercati cu o scobitoare, daca iasa curata atunci este gata coapta.







  • Lasati prajitura sa se raceasca in tava, pe urma presarati zahar pudra si feliati.
  • Savurati prajitura cu mare placere!!!


EnjoYY!!!






















2 comentarii: