luni, 2 iulie 2012

Gem de caise si piersici


Reteta  este una simpla si delicioasa, nu prea ma impac cu dulceturile, adica sa nu fie foarte dulci, de aceea  adaug  foarte putin zahar,  asadar reteta este dupa gustul meu, daca doriti mai dulce, se poate adauga o cantitate  dubla de zahar. 


Ingrediente:


1  1/2  kg   caise ( fara samburi )
1/2 kg piersici
300 gr zahar
 zeama de la o jumatate de lamaie


 Caisele se lasa pe jumatate, iar piersicile se taie in patru, se pun intr-o cratita mai inalta.
Se stropesc cu zeama de lamaie si se presara zaharul deasupra. 







Se pune cratita pe foc si se fierbe la foc mic  o ora ( incepand din momentul cand incepe sa dea in clocot ),amestecand din cand in cand. Se poate pune o plita pe foc, atunci nu este nevoie sa amesteci foarte des.
Gemul obtinut se pune in borcane si se pune capacul.
Asezati borcanele intr-o cratita cu apa calda si  acoperiti cu un prosop de bucatarie, lasati pe foc mic  inca o ora.
Aveti grija sa ajunga apa cel putin la jumatatea  borcanelor.
Apoi se scot borcanele si se depoziteaza.


















7 comentarii:

  1. Még nem főztem vegyesen őszi- és kajszibarackot, de biztos, finom. A színe nagyon szép lett.

    RăspundețiȘtergere
  2. Perfect arata! Mie imi place mult de tot cu branza cu mucegai

    RăspundețiȘtergere
  3. Minunata dulceata ta, printre preferatele mele.Pup

    RăspundețiȘtergere
  4. ideal pentru micul dejun, mai ales pregatita in casa cu atata pasiune.pupici

    RăspundețiȘtergere
  5. O bunatate de dulceata ai facut!! Strajnica combinatia!
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  6. Am facut si eu anul trecut si mi-a placut foarte mult! Din pacate am facut doar de proba, asa ca acum chiar mi-e pofta!

    RăspundețiȘtergere