Stiu ca va e greu sa dati drumul la cuptor pe caldura aceasta, dar eu nu rezist tentatiilor :).
De obicei nu stau in bucatarie cand merge culptorul , imi gasesc altceva de lucru de acea fac foarte des in cuptor, asta insemnand orice. Azi v-am pregatit niste chifle dulci, care merg de minune, la mic dejun, sau langa o cafea sau un ceai. Se pot consuma unse cu unt, sau o dulceata si aveti un mic dejun minunat.
Ingrediente:
300 gr faina tip 650
400 gr faina 000
1 lingura untura / unt
3 linguri zahar
1 lingura miere
300- 400 ml apa calduta
30 gr drojdie
sare
1 ligura apa
1 ligurita zahar
susan
Drojdia se dizolva in apa calduta.
Se amesteca si se cerne faina intr-un castron.
Adaugam zaharul si un praf de sare.
Eu am folosit untura in loc la unt, sunt mai pufoase chiflele dupa parerea mea, asadar am adaugat o lingura untura si mierea si am framantat bine cu mana, adaugand putina apa cu drojdie din cand in cand.
Se framanta bine si se lasa la crescut , acoperit cu un prosop de bucatarie.
Dupa ce a crescut se rastoarna pe masa de lucru presarat cu faina si se mai framanta putin.
Se rupe din aluat bucatele mici, cat un ou si se dau forma rotunda.
Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, lasand o distanta mai mare intre ele si se mai lasa vreo 15 min.
Se face un sirop dintr-o lingura de apa si o lingurita de zahar.
Se ung cu acest sirop si se presara susan.
Se da tava in cuptorul incalzit si se coc pana ce devin usor maronii.
Pofta dulce!
De obicei nu stau in bucatarie cand merge culptorul , imi gasesc altceva de lucru de acea fac foarte des in cuptor, asta insemnand orice. Azi v-am pregatit niste chifle dulci, care merg de minune, la mic dejun, sau langa o cafea sau un ceai. Se pot consuma unse cu unt, sau o dulceata si aveti un mic dejun minunat.
Ingrediente:
300 gr faina tip 650
400 gr faina 000
1 lingura untura / unt
3 linguri zahar
1 lingura miere
300- 400 ml apa calduta
30 gr drojdie
sare
1 ligura apa
1 ligurita zahar
susan
Drojdia se dizolva in apa calduta.
Se amesteca si se cerne faina intr-un castron.
Adaugam zaharul si un praf de sare.
Eu am folosit untura in loc la unt, sunt mai pufoase chiflele dupa parerea mea, asadar am adaugat o lingura untura si mierea si am framantat bine cu mana, adaugand putina apa cu drojdie din cand in cand.
Se framanta bine si se lasa la crescut , acoperit cu un prosop de bucatarie.
Dupa ce a crescut se rastoarna pe masa de lucru presarat cu faina si se mai framanta putin.
Se rupe din aluat bucatele mici, cat un ou si se dau forma rotunda.
Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, lasand o distanta mai mare intre ele si se mai lasa vreo 15 min.
Se face un sirop dintr-o lingura de apa si o lingurita de zahar.
Se ung cu acest sirop si se presara susan.
Se da tava in cuptorul incalzit si se coc pana ce devin usor maronii.
Pofta dulce!
Am venit dupa mirosul acesta grozav.Sunt frumoase si gustoase tare painicile.
RăspundețiȘtergereTe pup!
Cele mai bune si mai frumoase painici!!!
RăspundețiȘtergerefrumoase painici !
RăspundețiȘtergereN-am mai facut de mult o painica... Cu caldurile astea...
RăspundețiȘtergereSuperbe au iesit chiflele!!
Pupici
Ce pufosenii! Superbe!
RăspundețiȘtergereArat nemaipomenit de bine.......si ce pufosenie:)!!!!Pupici
RăspundețiȘtergereCe frumoase sunt!
RăspundețiȘtergere