marți, 8 noiembrie 2016

Tort cu mousse de cocos si ananas




Acest tort l-am facut acum doi ani de zile, si nu stiu de ce nu l-am postat pana acum, este adevarat ca am in arhiva o gramada de retete de postat dar nici una din acea perioada.
Este un tort exotic usor racoritor, ceea ce imi plac la aceste dulciuri si usor de realizat.


Ingrediente pentru o forma rotunda 26:

Pentru blat:
  • 150 g unt la temperatura camerei
  • 200 g zahar
  • 4 oua mari
  • 1 lingurita praf de copt
  • zeama de la o lamaie
  • 4 linguri bune de smantana 12%
  • o lingura zahar vanilat
  • 300 g faina alba cernuta
Pentru crema:
  • 400 ml lapte de cocos
  • 4 linguri zahar pudra 
  • 200  ml smantana pentru frisca
  • 340 g ananas taiat bucatele ( din compot )
  • 10 g gelatina
Pentru insiropat:
  • zeama de la compot
Pentru ornat:
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • o lingura zahar pudra vanilat
  • 2 linguri nuca de cocos razuit
  • cateva bucatele de ananas

Separam galbenusurile de albusuri.
Untul la temperatura camerei se mixeaza cu jumatate din cantitatea de zahar si  vanilia pana ce se topeste zaharul.
Pe urma adaugam galbenusurile rand pe rand amestecand dupa fiecare.
 






Apoi urmeaza sa adaugam smantana si zeama de lamaie.






Apoi urmeaza sa adaugam faina amestecata cu praful de copt, iar spre final batem albusurile spuma cu zaharul ramas si inglobam in compozitie cu miscari lente.






Impartim compozitia in trei si coacem blaturile separat intr-o forma rotunda cu diametrul  26, pana ce trece testul scobitorii. 
 





Pentru crema mixam laptele de cocos cu doua linguri de zahar pudra pana ce devine cremoasa ca o frisca.
 Hidratam gelatina in 4-5 linguri de zeama din compot.
Smantana pentru frisca se mixeaza si ea pana ce se intareste.
Dizolvam  gelatina pe abur si adaugam o lingura din frisca din cocos si amestecam,pe urma adaugam gelatina la frisca de cocos si amestecam foarte bine.
Spre final incorporam frisca batuta, pe rand, cate o lingura, apoi adaugam bucatile de ananas.







Laptele de cocos batut.






Smantana pentru frisca cu zaharul pudra.






Incepem sa asamblam tortul, se insiropeaza putin foile de blat, iar crema se imparte in doua. Se umple foile de blat cu crema .
Pentru ornat  se bate smantana pentru frisca cu zaharul pudra pana ce se intareste pe urma se intinde  peste tort . Se pastreaza o lingura sau doua pentru a orna tortul cu rozete de frisca. Se presara nuca de cocos si se aseaza bucati de ananas.
Se pastreaza tortul la rece pentru cel putin 2-3 ore inainte de a fi consumat.
Este un tort exotic cu un gust minunat de cocos si ananas.





















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu