joi, 19 iunie 2014

Clatite cu cacao si branza de vaci









Clatitele isi au originea in Bretagne, regiunea in nord- vestul Frantei, iar datorita modului lor simplu de preparare si gustul foarte bun, s-au raspandit in toata Franta, devenind astfel mancare nationala. Clatitele sunt servite cu o varietate de umpluturi, de la cele mai simple cum ar fi zahar, la cele mai elaborate. Umpluturile cele mai folosite pentru clatitele sarate sunt : branza, sunca, oua, spanac si diferite tipuri de carne si preparate din carne.
Clatitele desert, cele cu umpluturi dulci sunt servite cu o varietate de umpluturi adesea avand ca baza toping de nutella, zahar, frisca, fructe sau nuci.


Ingrediente pentru 15 clatite:

  • 3 oua
  • 1/2 litru de lapte
  • 300g faina alba
  • 20 g cacao
  • 2-3 linguri de zahar
  • un praf de sare
  • ulei pentru prajit
  • 250 g branza de vaci
  • 2-3 linguri zahar pudra
  • coaja rasa de la o lamaie

  • Cum procedam, simplu, intr-un vas batem ouale cu un praf de sare si zaharul dupa gust , ca si pentru omleta.







  • Pe urma adaugam o lingura de faina si cacao. Amestecam cu un tel sa nu ramana cocoloase, apoi turnam laptele treptat. Adaugam restul de faina si lapte amestecand in continuare cu telul.






  • Rezultatul final, o compozitie fina, gata pentru a fi turnata in tigaie.








  •  Intr-o tigaie de teflon, se toarna un strop sau doua de ulei, sau se poate unge cu o pensula de bucatarie, pe urma se toarna  din compozitia de clatita .








  • Se gatesc pe ambele parti, circa 1-2 minute. Se scot pe farfurie si se umple cu crema de branza. Se mixeaza branza de vaci impreuna cu zaharul pudra si coaja de lamaie pana ce devine cremoasa. Se pune pe fiecare clatita 1sau 2 linguri din umplutura si se ruleaza.






Pofta dulce!!!










Un comentariu: