Gulasul este o supa sau tocana traditionala ungureasca care are la baza carnea de vita, ardeiul, ceapa si paprika. Insa exista si alte variante cand vita este inlocuita cu carne de porc sau mancarea contine si alte ingrediente, de exemplu, cartofi, rosii, chimen si usturoi.
Azi va las un gulas de porc delicios pe care l-am gatit de ceva vreme si care este una dintre mancarurile mele preferate, bineinteles cu carne de vita este mult mai buna, dar o sa vina curand si aceasta reteta.
Ingrediente pentru 4 persoane:
- 600 gr carne de porc ( pulpa) taiata cuburi
- 2 linguri de ulei sau untura
- 2 cepe medii, tocate
- 2 catei de usturoi
- o lingura pasta de rosii
- 2 ardei kapia taiati felii subtiri
- 1 lingura pudra de paprika
- 1 lingurita seminte de chimen macinate
- 2 frunze de dafin
- Sare si piper dupa gust
- Apa
Cand este aproape gata se adauga o lingura de pasta de rosii. Se lasa la foc cateva minute pe urma se poate servii.
Pofta buna!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu