luni, 8 februarie 2016

Disznogulyas - Gulas de porc






Gulasul este o supa sau tocana  traditionala ungureasca  care are la baza carnea de vita, ardeiul, ceapa si paprika. Insa exista si alte variante cand vita este inlocuita cu carne de porc sau mancarea contine si alte ingrediente, de exemplu, cartofi, rosii, chimen si usturoi.
Azi va las  un gulas de porc delicios pe care l-am gatit de ceva vreme si care este una dintre mancarurile mele preferate, bineinteles cu carne de vita este mult mai buna, dar  o sa vina curand si aceasta reteta.

Ingrediente pentru 4 persoane:

  • 600 gr carne de porc ( pulpa) taiata cuburi
  • 2 linguri de ulei sau untura
  • 2 cepe medii, tocate
  • 2 catei de usturoi
  • o lingura pasta de rosii
  • 2 ardei kapia taiati felii subtiri
  • 1 lingura pudra de paprika
  • 1 lingurita seminte de chimen macinate
  • 2 frunze de dafin
  • Sare si piper dupa gust
  • Apa

Intr-o cratita de inox se incinge uleiul, sau daca folositi untura atunci se topeste si se adauga ceapa tocata si usturoiul la calit pana ce devine sticloasa.
Se adauga bucatile  de carne si se soteaza alaturi de ceapa pana ce isi schimba culoarea.
Se adauga ardeiul taiat, chimenul, foile de dafin, sarea, piperul si se adauga apa cat sa acopere  continutul si se lasa la fiert la foc mic. Daca scade apa si nu este fiarta carnea se poate adauga apa fierbinte.











Cand este  aproape gata se adauga o lingura de pasta de rosii. Se lasa la foc cateva minute pe urma se poate servii.

Pofta buna!!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu