miercuri, 10 februarie 2016

Prajitura cu migdale, crema de vanilie si cacao



Dragii mei vin cu o retete de prajitura foarte buna, cu aroma de migdale, vanilie , ciocolata, nuci, o minunatie,va garantez!!! Reteta am preluat-o de la Mirela , care are o multime de retete de dulciuri delicioase, " fug " foarte des pe la ea cand imi vine pofta de dulce, mi-am promis ca voi pregati toate retetele de prajituri de pe blogul dansei, marturises ca sunt fan al blogului dansei.
Asadar revenim la reteta noastra care este foarte usor de pregatit. 

Blat :
  • 7 albusuri
  • un praf de sare
  • 150 g zahar
  • 7 lg pesmet
  • 7 lg nuci macinate
  • 2 picaturi esenta de migdale
 
Crema :
  • 7 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 2 lg lapte
  • 200 g unt 
  • 2 lg cacao+ 2 lg zahar vanilat
     
     
 
Decor :
  • 50 g nuca macinata


    lg = linguri
 
Pentru inceput mixam albusurile spuma cu un praf de sare, pe urma adaugam treptat zaharul  si mixam in continuare pana cand obtinem o bezea tare.






Adaugam esenta de migdale si incorporam nuca macinata amestecat cu pesmetul. 
Impartim compozitia  in doua si coacem intr-o tava  tapetata cu hartie de copt de 20/30 la 180 grade C pana ce trece testul scobitorii.






Mixam spuma galbenusurile cu zaharul pana se albesc, adaugam laptele si punem vasul pe baie de aburi circa 10 minute, pana se ingroasa crema.






Lasam crema de oua sa se raceasca.



 







Mixam putin untul la temperatura camerei, pe urma adaugam cate putin din crema de oua si amestecam. Obtinem o crema fina, delicata pe care o impartim in doua.






Intr-o parte adaugam doua linguri de zahar vanilat .


 



Iar in partea a doua cele doua linguri de cacao.











Asezam primul blat peste care punem crema de vanilie.


 



Asezam cel de-al doilea blat peste care punem crema cu cacao.


 



Deasupra presaram nuca macinata. Dam la rece pentru 2 ore apoi feliem. Este extrem de delicioasa!!



Pofta dulce!!!


 





Un comentariu: