joi, 18 februarie 2016

Cheesecake cu ciocolata, stafide si migdale







Deserturile cu branza sunt intodeauna binevenite in familia noastra, cel putin copiilor mei le plac foarte mult, nu sunt foarte dulci  sunt perfecte pentru copilasi, dar si pentru noi adultii.
Acest cheesecake are la baza migdale macinate ce ii da un gust aparte, iar combinatia asta de migdale, branza, ciocolata ne-a placut foarte mult.


Ingrediente:


Baza: 

  • 200 g biscuiti zdrobiti
  • 2 linguri migdale macinate
  • 100 g unt topit
  • 2-3 linguri lapte 

Umplutura:

  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 500 g kvarg ( sau branza de vaci)
  • 100 g crema de branza Philadephia
  • 50 g amidon alimentar
  • 125 g stafide brune

Glazura:

  • 100 g ciocolata cu stafide si migdale 
  • 50 ml smantana  minim 20%
  • 25 g migdale feliate

In primul rand pregatim baza, amestecati  biscuitii macinati cu migdalele macinate si turnati untul topit peste. Pe urma tapetati o forma de tarta sau de chec (in cazul meu), cu acest amestec, inclusiv peretii formei si lasati  deoparte.


 




Mixati ouale cu zaharul pana ce devin cremoase.


 




Pe urma adaugam crema de branza si amestecam.


 



Adaugati si kvarg sau branza de vaci si amestecati.


 



Urmeaza sa incorporati amidonul alimentar.


 




Iar spre final stafidele spalate si inmuiate in apa calduta.


 



Turnati compozitia obtinuta in tava, peste biscuiti si introduceti totul in cuptorul incalzit la 180 grade C timp de 30 minute.


 



Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca complet.


 



Topim ciocolata impreuna cu smantana pe bain marie.


 



Glazuram cheesecake- ul nostru si presaram fulgi de migdale. Dam la rece pentru cel putin o ora apoi feliem si savuram cu mare pofta.


 













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu