Luna aceasta Stefy ne-a propus trei feluri de pe blogul ei, adică, aluaturi/ foetaje sărate, rețete din carne de pui și rulade, checuri, brioșe.
Eu am ales o rețetă de briosa pe care am transformat- o într-un chec minunat și aromat.
- 3 oua mici
- 175 g branza de vaci
- 150 g zahar
- 125 g unt
- 150 g faina
- 2 lingurite rase de amidon
- 1/4 plic praf de copt
- coaja rasa de lamaie si zeama de la o lamaie
- Ouale se mixeaza cu zaharul pana ce devin cremoase si isi dubleaza volumul.
- Se adauga coaja rasa si zeama de la o lamaie, untul la temperatura camerei si branza de vaci scursa bine si se amesteca totul.
- Se adauga apoi faina amestecata cu amidonul si praful de copt.
- Se unge o forma de chec cu putin unt apoi se toarna compozitia.
- Se coace la 180 grade C timp de 20-30 minute. Se incearca cu o scobitoare daca este gata. Se lasa la racit in tava , pe urma se scoate. Se poate pudra cu zahar.
Enjoy!!
Frumos chec, felicitari! Imi place mult culoarea :)
RăspundețiȘtergereNu ma asteptam sa iti creasca asa de frumos checul daca are in compozitie branza de vaci. Felicitari!
RăspundețiȘtergere