duminică, 29 martie 2015

Chec cu brânză de vaci








Luna aceasta Stefy ne-a propus trei feluri de pe blogul ei, adică,  aluaturi/ foetaje  sărate,  rețete din carne de pui și rulade, checuri, brioșe.
Eu am ales o rețetă de briosa  pe care am transformat- o  într-un chec minunat și aromat.








  •  3 oua mici
  • 175 g branza de vaci
  • 150 g zahar
  • 125 g unt
  • 150 g faina
  • 2 lingurite rase de amidon
  • 1/4 plic praf de copt
  • coaja rasa de lamaie si zeama de la o lamaie


  • Ouale se mixeaza cu zaharul pana ce devin cremoase si isi dubleaza volumul.







  • Se adauga coaja rasa  si zeama de la o lamaie, untul la temperatura camerei si branza de vaci scursa bine si se amesteca totul.







  • Se adauga apoi faina amestecata cu amidonul si praful de copt. 








  • Se unge o forma de chec cu putin unt apoi se toarna compozitia.
  • Se coace la 180 grade C timp de 20-30 minute. Se incearca cu o scobitoare daca este gata. Se lasa la racit in tava , pe urma se scoate. Se poate pudra cu zahar.








Enjoy!!





2 comentarii:

  1. Frumos chec, felicitari! Imi place mult culoarea :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu ma asteptam sa iti creasca asa de frumos checul daca are in compozitie branza de vaci. Felicitari!

    RăspundețiȘtergere