sâmbătă, 28 februarie 2015

Briose cu iaurt si fulgi de ciocolata





Am revenit cu provocarea Weekend cu spor, iar luna aceasta gazda noastra a fost Gina  Bradea . Ea  a ales  ca tema iubirea, in luna aceasta.  Eu am pregatit briose cu iaurt si fulgi de ciocolata si am aromat cu multa lamaie.



Ingrediente.


  • 4 oua
  • 250 g unt / margarina
  • 200 g zahar
  • 200 g iaurt
  • 250 g faina
  • 10 g praf de copt
  • 100 g fulgi de ciocolata
  • zeama  si coaja de la o lamaie
  • crema nugat, dulceata zmeura, dulceata de caise, bombonele colorate pentru ornat


  • Eu am pregatit in felul urmator, am topit si racit untul, pe urma am mixat ouale cu zaharul pana ce au devenit cremoase.







  • Apoi am adaugat  in urmatorul rand: untul topit,  iaurtul si am mixat bine de tot.








  • Iar  apoi am incorporat faina amestecata cu praful de copt.








  • Dupa faina am adaugat zeama si coaja de lamaie.








  • Spre final adaugam ciocolata si amestecam.








  • Se adauga din compozitie in forme de briose de silicon si se coc in cuptorul preincalzit la 180 grade C pana ce trece testul scobitorii , circa 20-30 minute, depide de cuptorul fiecaruia.








  • Dupa coacere se lasa la racit si se decoreaza cu crema nugat, sau dulceata preferata si se decoreaza cu bombonele colorate.




Enjoy!!!




Un comentariu: