miercuri, 21 martie 2012

Cartofi umpluti cu soia si ciuperci


Inca o reteta de post simpla, dar foarte gustoasa, o puteti servi alaturi de o salata si aveti un pranz reusit si delicios!!!


Ingrediente pentru 2 portii:
1 ceapa mica
2 catei de usturoi
8 cartofi mai mici
3 linguri soia granule
3 ciuperci mijlocii
4 linguri ulei
1 lingura rosii cuburi in suc propriu
sare, piper
cascaval de post

 In primul rand punem soiaua la fiert in apa clocotita cu sare si lasam cca 15-20 min, apoi  scurgem  de apa foarte bine. Ceapa  si usturoiul se toaca marunt si se calesc in 2 linguri de ulei, intre timp curatam ciupercile si le tocam marunt, apoi adaugam soiaua la ceapa calita si ciupercile tocate. Se scobesc cartofii  cu o lingurita. Lasam sa scada zeama de la ciuperci apoi adaugam rosiile tocate  si cartofi scobiti. Se condimenteaza cu sare si piper si se lasa 5 min pe foc incet.






Se umple cartofii cu aceasta compozitie si se aseaza intr-un vas termorezistent uns cu restul de ulei si se introduce in cuptorul incalzit 20 min, apoi se scot si se rade cascaval de post, se mai lasa 5 min in cuptor.






Au fost deliciosi !! Pofta mare!!
















12 comentarii:

  1. Uite cum trecem postul mai usor... buna idee!

    RăspundețiȘtergere
  2. O buna idee pentru cei ce tin postul! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. interesant...de retinut!!multumim Ade pentru idei noi!!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  4. De post si cu ciupercute, numai bune pentru mine... Mai ai, sau faci din nou si poate reusesc sa ajung la timp, ca altfel vin fetele in vizita pe blog si iar nu apuc sa gust... Pupici !

    RăspundețiȘtergere