marți, 4 iulie 2017

Cotlete de porc cu sos de ciuperci si brocoli



Cand vine vorba de ,, cea mai buna leguma e porcul,, sotul meu este foarte incantat. Nu stiu din ce cauza renunta sa manance carnea de pui, prefera doar aripioarele  crocante facute la cuptor sau gratar. Dar, intodeauna este un ,, dar,, combinat totusi cu legume, este mult mai buna , parca ,,aluneca mult mai bine,,  aici, in categoria aceasta ma incadrez eu, 😜 cred ca sunteti de aceasi parere cu mine, sau nu? Parerile sunt impartite dar binevenite oricand, fie ele bune sau rele.
Revenind la reteta, cred ca am facut-o de ceva vreme si cum sunt in pana de idei acum cand vine vorba de mancare, cred ca am sa o pregatesc chiar azi 😉.

Ingrediente pentru patru persoane:

  • 4 cotlete fara os
  • sare, piper proaspat rasnit
  • o lingura unt
Pentru sos:

  • 20 g unt
  • o salota tocata marunt
  • 500 g ciuperci  taiate felii
  • 30 ml vin alb
  • sare, piper proaspat rasnit
  • o crenguta de cimbru proaspat
  • 200 ml smantana pentru gatit
Pentru garnitura :

  • un buchet de broccoli
  • sare
Intr-o tigaie se topeste untul, se condimenteaza cotletele cu sare si piper si se pun la prajit in tigaie. Se prajesc 2-3 minute ( in functie de grosimea carnii ) pe ambele parti.  Se scoate si se lasa la odihnit circa 10 minute, asa obtineti o friptura suculenta si delicioasa, intre timp pregatiti sosul si garnitura.
Se topeste 20 grame de unt  si se caleste salota tocata marunt circa 1-2 minute, apoi se adauga ciupercile taiate felii. Se lasa la foc cca 2-3 minute pana ce scade apa lasata de ele, pe urma adaugam vinul si smantana pentru gatit. Condimentam cu sare si piper proaspat rasnit si adaugam crenguta de cimbru. Se lasa la fiert pana ce scade sosul si se ingroasa putin.
Broccolii se fierbe in apa cu sare cca 5 minute , se strecoara si se serveste alaturi de cotlete si sosul de ciuperci.
Este un fel principal rapid si gustos, nu iti ia mai mult timp de 30 minute.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu