Daca aveti albusuri ramase, va recomand aceasta prajitura cu mare placere, pentru ca este atat de delicioasa incat iti vine sa mananci si sa nu te mai opresti :)) Seamana cu Tosca dar are crema diferita si de aceea i-am dat o denumire simpla.
Ingrediente pentru tava 30 /24:
- 500 ml albusuri de ou
- 300 g zahar
- un praf de sare
- 40 g mac
- 250 g faina
- 1 lingurita praf de copt
Crema:
- 250 g mascarpone
- 250 ml frisca lichida 40%
- o lingura zahar vanilat
- 150- 200 g zahar pudra ( adaugati in functie de gustul fiecaruia)
- biscuiti
- 200 ml cafea preparata ( mai slaba)
Glazura:
- 150 g ciocolata amaruie
- 50 ml frisca lichida
- Mixam albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana ce obtineti o bezea tare.
- Adaugam macul .
- Spre final incorporam faina amestecata cu praful de copt.
- Compozitian obtinuta se toarne in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor, Se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade C, timp de 30 minute, se incearca cu o scobitoare.
- Pentru crema, batem frisca lichida cu zaharul vanilat.
- Branza mascarpone se mixeaza cu zaharul pudra , pana ce nu se mai simte zaharul si devine cremoasa. Apoi adaugam cate o lingura de frisca si amestecam bine.
- Obtinem o crema extrem de fina si delicioasa.
- Se ia hartia de copt de pe blatul racit si se pune crema si se niveleaza.
- Se ia cate un biscuite si se scufunda in cafea apoi se aseaza in straturi deasupra cremei. Deasupra biscuitilor se pune glazura obtinuta prin topirea ciocolatei cu frisca lichida. Se rupe ciocolata bucatele se toarna frisca si se topeste deasupra la aburi.
- Se da prajitura la rece, pentru cel putin 3-4 ore, apoi se portioneaza si se serveste.
superb succes in continuare si retete tot asa bune si sarbatori fericite
RăspundețiȘtergereImi place mult !
RăspundețiȘtergere