sâmbătă, 20 decembrie 2014

Cornulete fragede cu nuca









Aceste cornulete sunt perfecte pentru sarbatorile care urmeaza sa vina, sunt fragede si delicioase.



Ingrediente pentru 70-80 bucati:


  • 250 g faina tip 000
  • 100 g unt/ margarina la temperatura camerei
  • 50 g nuca macinata
  • 2 galbenusuri de ou
  • 2 linguri de zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 200 g zahar pudra cu aroma de vanilie

  • Se mixeaza untul moale cu cele doua linguri de zaharul pudra  pana ce devine cremos.







  • Pe urma adaugam cele doua galbenusuri si mixam foarte bine.








  • Pe urma adaugam nuca macinata si amestecam cu o lingura de lemn sau o spatula.








  • Iar spre final incorporam faina.








  • Aluatul obtinut se rastoarna pe masa de lucru, este putin sfaramicios, dar asa trebuie sa aibe consistenta. Se rup mici bilute, pe urma se ia cate o biluta de aluat si se fac bastonase sau betisoare de un cm grosime.








  • Se taie in 4-5 cm lungime si se dau forma cornuletelor.







  • Punem hartie de copt int-o tava si asezam cornuletele in rand. 








  • Coacem cornuletele in cuptorul preincalzit la 200 grade C timp de 15-17 minute. Se scot se lasa la racit 2-3 minute apoi se dau prin zaharul pudra.







Tipsuri: Se pastreaza in cutii speciale de fursecuri timp de cateva saptamani si sunt la fel de fragede, poate mai bune :)








4 comentarii: