vineri, 5 decembrie 2014

Pateuri cu praz si ciuperci












Luna Noiembrie ,, Provocarea Secreta ,,  este gazduita de Kadia iar blogul repartizat este al Elenei . Elena are o multime de retete, pentru toate gusturile, aveti de unde alege nu gluma. Cred ca am ceva cu aluaturile de orice gen, si cum retetele simple ma caracterizeaza am ales, evident o reteta simpla.

Ingrediente:



  • o ceapa alba
  • un fir praz
  • o lingurita za'tar
  • 5-6 ciuperci
  • sare, piper negru proaspat macinat
  • 1+1 linguri ulei masline
  • patrunjel verde tocat
  • un pachet aluat foietaj

  • In primul rand daca aveti aluat congelat se lasa la temperatura camerei pana ce se decongeleaza. Pe urma curatam ceapa, prazul si ciupercile, apoi tocam ceapa, prazul taiem rondele si ciupercile felii. Calim ceapa si prazul intr-o lingura de ulei pana ce se inmoaie. Intr-o alta tigaie calim ciupercile in uleiul de masline pana ce  se evapora apa lasata de ele.

  • Adaugam ciupercile peste praz si condimentam cu sare, piper proaspat rasnit si za'tar. Mai lasama cateva secunde sa  se patrunda bine aromele apoi tragem deoparte si lasam putin la racit.



P



  • Adaugam patrunjelul verde tocat si amestecam.






  • Aluatul se imparte si se taie in patratele egale, apoi se aseaza din umplutura si se impatura in doua,  apasam marginile cu o furculita. Se ung cu galbenus de ou  si se aseaza in tava. Se coc in cuptorul preincalzit la 180 º C pana ce se rumenesc frumos, circa 20 minute.
  • Sunt excelente!!! Multumim pentru reteta!!



2 comentarii:

  1. Multumesc pentru aprecieri! Ma bucur ca ti-au placut aceste pateuri bunute in diverse situatii. Si eu am inca multe pe care nu le-am incercat din lista facuta de pe blogul tau, dar le vine randul curand!

    RăspundețiȘtergere
  2. Au fost excelente si cu siguranta mai am cateva pe lista . Pupici!

    RăspundețiȘtergere