sâmbătă, 21 iulie 2012

Pulpe de pui pe pat de varza


Nu de foarte mult timp vazusem puiul delicios pe pat de varza  a Mayei si mi s-a facut o pofta imensa, asta ca nu facusem de foarte multa vreme, uitasem gustul delicios si aroma placuta ce se raspandea prin toata casa :) Asa deci m-am hotarat si m-am pus pe treaba :)



Pentru ingrediente am folosit asa:
4 persoane


6 pulpe de pui ( ciocanele )
1 varza  de 1 kg
1 ardei galben
3 fire ceapa verde
marar
 1 crenguta de cimbru
1 morcov
 1 rosie  marisoara
sare, piper
chimen
50 ml apa
150 ml vin alb
ulei


Condimente pentru pulpe:


sare, piper
boia de ardei dulce
chili macinat
praf de usturoi




Am procedat  in felul urmator, am spalat bine pulpele le-am sters putin de apa, apoi  le-am condimentat cu amestecul de condimente amintit mai sus, apoi am dat putin  deoparte pana ce m-am ocupat de legume.
Am spalat legumele si verdeturile apoi, am taiat grob varza, ceapa verde rondele, ardeiul si rosia cubulete mai mari, iar morcovul l-am dat pe razatoarea mare. 
Mararul l-am tocat marunt
Am stropit o tava de friptura cu putin ulei, am asezat toate legumele in tava ( amestecat), am presarat cu marar verde, crenguta de cimbru, putin chimen, sare si piper.







Apoi am asezat pulpele deasupra si  am turnat apa , vinul si cativa stropi de ulei si am introdus in cuptorul incazit cca 30 -40 min.







 Deasupra am asezat o bucata de hartie de copt.
Dupa cele 30 min, am luat hartia si am mai lasat inca 10-15 min, pana ce s-au rumenit pulpele.
Nici nu va pot spune ce aroma  imbietoare era raspandita in toata casa :))

Pofta mare si un weekend placut!!













11 comentarii: