marți, 5 martie 2013

Sufleu de dovlecel


Iubesc dovlecei, iar cand dau de ei nu ezit sa pregatesc cate ceva, sa-mi astampar pofta :). De data aceasta am pregatit un sufleu delicios, care a disparut rapid spre surprinderea mea.  Va spusem de moftorusii mei nu, mai nou fac fite la mancaruri, ba nu place una, ba nu place alta si tot asa, dar am fost placut surprinsa !!! :))


Ingrediente pentru 4 persoane:


  • 600 g dovlecei tineri
  • 2 oua
  • 100 g smantana
  • 100 g branza de oi
  • marar, patrunjel verde tocat ( dupa gust)
  • sare, piper proaspat macinat
  • 50 g cascaval
  • 50 g faina
  • 2 linguri ulei de masline
  • 50 g pesmet


  • Dovleceii se spala, fiind tineri  si frumosi se lasa tot cu coaja si se dau pe razatoare ( ochiul mare). Se sareaza putin si se lasa 15 minute. Apoi se storc bine de zeama lasata.
  • Se bat ouale ca pentru omleta si adaugam smantana. 
  • Apoi incorporam faina si amestecam sa nu ramana cocoloase.
  • Adaugam dovlecei bine storsi, condimentam cu sare si piper proaspat macinat. Adaugam verdeata tocata (mararul, frunze de patrunjel )iar spre final branza rasa.






  • Ungem un vas termorezistent cu uleiul de masline si presaram pesmetul. Turnam compozitia si nivelam, apoi radem casacavalul deasupra si dam totul in cuptorul incins la 180 grade pana ce se rumeneste deasupra.
  • Se poate servi cald cat si rece cu un sos de iaurt cu usturoi, sau ca si garnitura.











4 comentarii: