Au aparut ciresele pe piata aici in Suedia, sunt mari, carnoase si dulci, sa tot mananci asa cirese, sunt destul de ,,piperate,, la pret, dar merita.
Facusem aceasta prajitura anul trecut cand eram acasa in Romania, erau cirese si caise din belsug, am combinat cele doua si a iesit o prajitura dulce- acrisoara, asa cum imi place mie.
Ingrediente:
- 200 gr unt/ margarina moale la temperatura camerei
- 200 g zahar
- 6 oua mari
- coaja rasa de la o lamaie
- 1 plic zahar vanilat
- 30 g cacao
- 300 g faina alba 000
- 10 g praf de copt
- 300 g cirese fara samburi
- 300 g caise taiate cuburi
- zahar pudra pentru servit
Untul moale se mixeaza cu 100 g zahar, zaharul vanilat si coaja rasa de la lamaie, pana ce se topeste zaharul.
Separam galbenusurile de albusuri. Adaugam cate un galbenus la crema de unt si mixam dupa fiecare.
Dupa aceea incorporam faina amestecata cu praful de copt.
Albusurile se bat cu restul de zahar, pana ce se obtine o bezea tare.
Adaugam cate o lingura de albus la compozitia cu unt si incorporam cu miscari lente de jos in sus.
Pe urma adugam cacao si amestecam cu o paleta , doar incet sa fie marmorata.
Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt ( 36/24).
Deasupra se presara fructele. Se itroduce in cuptorul preincalzit la 180 grade C timp de 30 -40 minute, depinde de cuptorul fiecaruia. Se testeaza cu o scobitoare , daca iasa curata este gata coapta.
Dupa ce este gata se presara cu zahar pudra .
Pofta dulce!!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu