Dragi mei, azi va aduc o prajitura cu iz de toamna, o prajitura pe care daca nu ati incercat-o acum aveti ocazia. Se pregateste destul de repede si este delicioasa.
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 100 g unt moale la temperatura camerei
- 100 g zahar
- 4 galbenusuri de ou
- 125 ml lapte
- 1 lingurita praf de copt
- aproximativ 250 g faina
- 1 1/2 kg mere
- zeama de la o lamaie
- 3 linguri zahar
- 1 lingurita scortisoara
- 2 linguri pesmet
- 4 albusuri
- 200 g zahar
- un praf de sare
- In primul rand ne ocupam de mere, se curata de coaja si se dau pe razatoare. Se toarna zeama de lamaie si se presara cu zaharul. Se amesteca si se lasa circa o jumatate de ora pana ce lasa zeama. Se storc bine in palma apoi se pun separat intr-un bol si se presara scortisoara.
- Mixam untul la temperatura camerei cu zaharul pana ce devine spumos si se topeste zaharul.
- Adaugam galbenusurile una cate una si mixam dupa fiecare in parte.
- Turnam laptele cate putin si mixam la viteza mica.
- Pe urma adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam pana ce obtinem un aluat nu foarte gros asemanator cu cel de compozitia de chec.
- Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam compozitia de aluat si nivelam.
- Deasupra presaram pesmetul, avand rolul de a absorbii zeama lasata de mere in timpul coacerii.
- Adaugam peste merele rase si nivelam uniform.
- Batem albusurile cu un praf de sare si adaugam pe rand zaharul pana ce obtinem o bezea tare si lucioasa.
- Turnam bezeaua peste merele rase si nivelam cu o lingura.
- Coacem prajitura pana ce se rumeneste frumos deasupra, obtineti o culoare usor maronie, circa 30- 40 minute. Temperatura cuptorului sa fie la 180 grade .
- Scoateti prajitura din cuptor si lasati sa se raceasca apoi feliati.
Enjoy!!
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
RăspundețiȘtergere