vineri, 23 martie 2012

Ciorba dupa taierea porcului



Nu stiam ce denumire sa-i pun, fiindca este o ciorba cu de toate, noi o pregatim a doua zi dupa sacrificarea porcului, este o ciorbica foarte buna!!!


Ingrediente:
400 gr carne cu os
500 gr  carnati de casa ( doar compozitia, ramasite care nu sunt umplute in mat)
1 ou
100 gr creier de porc
2 morcovi
2 patrunjei
1 ardei gras rosu
o bucata de telina mica
1 ceapa
1 varza mica murata
moare (zeama de varza murata, dupa gust)
sare, piper
frunze de patrunjel
Carnea  cu os se taie bucatele (de preferat muschiulet cu os), iar compozitia de carnati  se amesteca cu oul batut si se formeaza perisoare. Se pune la fiert carnea si perisoarele si se ia spuma. Legumele se curata, se spala si se taie in cuburi mici, varza se taie marunt. Adaugam creierul curatat de pielita si spalat si  legumele. Se condimenteaza cu sare si piper si se lasa la fiert. Dupa ce este gata fiarta carnea se acreste cu moare dupa gust si se mai potriveste de sare daca e cazul, si se presara patrunjel verde tocat. 
Servim cu multaaa  smantana, este o ciorbica consistenta si tareee buna!! Compozitia de carnati ii da un gust deosebit ciorbei, asa putin usturoiat :) 
Asta este tot, va doresc pofta mare!!!
 











Tipsuri.  Puteti folosi ce legume doriti, ciorbica asta variaza de la un porculet la altul :)


6 comentarii:

  1. buna,buna ciorbica ta!!!mmmm merg sa fac si eu una!!Pupici !!

    RăspundețiȘtergere
  2. buna ciorbita , cu ardei iuteeee !!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Iar ma bagi in boale cu ciorbite bune... Mai ai retete cu purcelus, ma rog, cu carne de purcel, ca pina acum m-ai facut sa salivez si sa nu servesc decit virtual... Pupici !

    RăspundețiȘtergere
  4. e un fel de ciorba de perisoare?arata foarte bine!

    RăspundețiȘtergere
  5. Super gustoasa ciorbita:)!!!!!Pupici:X

    RăspundețiȘtergere