marți, 10 ianuarie 2012

Rulada de porc cu ficatei



Unul dintre aperitivele pe care l-am avut de revelion , foarte  bun  si pe care, il recomand  pe viitor.  Eu am sa va dau reteta pentru doua rulade, puteti injumatatii cantitatile sau nu :)
 Ingrediente:
 600-700 gr pulpa de porc
 sare, piper
boia de ardei
  100 ml vin alb

 Umplutura:
300 gr ficat de pui
 1 ceapa
 2 linguri ulei
 sare
 piper negru si alb
 nucsoara
 Nu am putut face o rulada mai mare, asa deci am taiat carnea in doua, am batut ca pentru snitele, am condimentat cu sare, piper si boia de ardei. Am lasat deoparte sa patrunda condimentele carnea si  ne ocupam de umplutura.
Spalam  ficatei, taiem ceapa cat mai marunt si calim in ulei. Adaugam ficatei si lasam 7-8 min impreuna cu ceapa. Dupa aceea condimentam cu sare , piper negru si alb si un varf de cutit de nucsoara. Mai lasam 2-3 min apoi luam de pe foc si lasam  la racit.  Cu aceasta compozitie umplem rulada, rulam  cu grija si legam cu o ata de bucatarie. Sa nu ma mai complic cu legatul, am uns putin o folie de aluminiu cu ulei si am infasurat rulada. Am asezat  amandoua intr-o tava si am bagat la cuptor 20 min. apoi am scos, am desfacut si luat folia din tava, am turnat 100 ml vin si am lasat iar 30 min la cuptor.
  


Se scoate din cuptor se acopera si se lasa la odihnit.  Dupa racire, am invelit in folie alimentara si am bagat la rece la frigider pana a doua zi. Am scos inainte de servire si am feliat. 
 Pofta buna!

12 comentarii:

  1. Hmmm as cere dar parca m-am saturat de porc sau el de mine ;) Oricum e buna, asta stiu ;) Te pup

    RăspundețiȘtergere
  2. Acum ca vad rulada asta apetisanta realizez ca am mari lipsuri la categoria"ficatei" si ce poate fi mai motivant decat o pofta :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Antonina, sincer eu sunt satula de carne, doar mancaruri usoare mai mananc si fructe, multe fructe :) Pupicei!

    RăspundețiȘtergere
  4. Teo, la noi nu mananca sotul, nu prea ii plac si asa incerc sa fac alte si alte variante sa manance si el. Este o rulada simpla si gustoasa!! Pupicei!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Arata tare bine,dar pacat ca am intrat in dieta.Ador ficateii de pui.O zi faina.

    RăspundețiȘtergere
  6. Si noua ne place , si eu sunt la dieta :))) Pupicei!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce bine arata......si ce gustoasa este rulada....imi place:)))).Pupici:x

    RăspundețiȘtergere
  8. Aceasta reteta se afla si printre preferatele mele... E de efect. Mai ales ca merge si ca fel principal si ca aperitiv!

    RăspundețiȘtergere