marți, 20 august 2013

Rulada cu frisca si capsuni






O rulada simpla , umpluta cu frisca naturala si bucatele de capsuni , este intodeauna binevenita in familia noastra, se pregateste foarte usor  si dispare foarte usor :).


Ingrediente:


Pentru blat:



  • 6 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 3 albusuri
  • 60 g faina
  • 20 g amidon alimentar
  • un praf de sare

Pentru umplutura:


  • 300 ml frisca naturala lichida
  • 2 linguri zahar pudra
  • 200 g capsuni
  • 1 lingura zahar pentru capsuni
  • 2 linguri zahar pentru rulat
  • 2 linguri zahar pudra pentru pudrat


  • In primul rand, incingem cuptorul la 220 grade, apoi batem albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul si batem in continuare pana ce obtinem o bezea tare.
  • Adaugati pe rand galbenusurile si bateti in continuare ingloband fiecare galbenus.





  • Pe urma adaugati faina amestecata cu amidonul si incorporati cu miscari lente, cu ajutorul unei palete, avand grija sa nu se lase bezeaua.





  • Turnati compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coaceti in cuptorul incalzit timp de 8-12 minute.





  • Intre timp pregatiti un prosop de cucatarie curat si umeziti-l usor apoi presarati cele 2 linguri de zahar.
  • Cand s-a copt blatul rasturnati cu partea de sus in jos, apoi luati hartia de copt si rulati cu prosopul umed. Lasati sa se odihneasca si sa se raceasca.
  • Intre timp pregatiti capsunile si frisca. Spalati si curatati capsunile de codite , apoi taieti in doua sau patru si presarati peste o lingura de zahar.





  • Bateti frisca cu cele doua linguri de zahar pudra, apoi desfaceti rulada racita si intindeti frisca. Deasupra presarati capsunile taiale, apoi rulati cu grija.





  • Lasati rulada timp de 2-3 ore la rece, apoi pudrati cu zahar. Feliati si serviti cu mare pofta!!!

















Un comentariu: