vineri, 24 februarie 2012

Strudel cu mere



Cand am fost la Cluj la scoala am mancat ultima data strudel cu mere , de atunci iooc! :)
Andrea mea, daca tot aduce merele de la scoala ( de cand aduce nu prea am mai cumaparat) si s-au adunat, am avut si un aluat foetaj, am zis gata, fac strudel  si avem ceva dulce pe ziua de azi :))

Ingrediente:
450 gr aluat foetaj
Umplutura:
1 1/2 kg de mere
 100-150 gr zahar ( depinde  de cat de dulci sunt merele)
1 lingurita scortisoara
zeama de la o lamaie

1 ou pentru uns
80 gr zahar pudra

Simplu, nu necesita multa ingrediente, si foarte multa munca, dar in cazul meu, am ales sa fac strudelul mai elegant, cu impletitura. Se decongeleaza aluatul la temperatura camerei.
 Am curatat merele si le-am spalat, apoi le-am dat pe razatoare, cu ochiul mare si le-am stropit cu zeama de la o lamaie. Se adauga zaharul, o puteti adauga fiecare dupa gust, depinde si de cat de dulci sunt merele, si se presara cu scortisoara, se amesteca si se lasa deoparte.
 
 
 
 
 
 
 
Aluatul se taie in doua parti egale, si se taie marginile pe diagonala, fasii de 1 1/2 cm latime, lasand o baza , unde se aseaza merele, nu stiu cat sunt de explicita de acea  vezi fotto :)
Si asa se procedeaza  sl la cealatta margine.
La al doilea strudel am tait marginile mai inclinate,  vezi foto, apoi am impartit merele in doua parti, le-am stors foarte putin de zeama si am asezat pe aluat. Acum urmeaza impletitura, la primul strudel, se aduce o fasie ditr-o parte, apoi din cealalta parte si se lipesc cu o pensula cu putina apa, ca la copt sa nu se desfaca si tot asa, vezi foto.
 Iar la strudelul  doi, tot asa se procedeaza , dar ramana o distanta mica, intre impletituri, adica mici gaurele, vezi foto. Daca nu doriti sa faceti impletitura, doar umpleti , rulati cu grija si crestati cu cutitul, deasupra, si nu va complicati ca mine :), este doar o sugestie :)
Se aseaza intr-o tava cu hartie de copt, deasupra se unge cu oul batut si se coace in cuptorul incalzit , pana ce devine auriu  deasupra.
Gand este gata se scoate si se pudreaza cu zahar.






Pofta dulce!!




















21 de comentarii:

  1. Arata de milioane! Imi place foarte tare cum l-ai impletit! Si tare ma tenteaza sa fac si eu...poate chiar azi!
    O zi frumoasa sa ai!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce bunatate !!! Trimite si la mine vreo jumatate de strudel, asa ca sa ma pot odihni si eu astazi, fara sa ma bucataresc... Pupici !

    RăspundețiȘtergere
  3. Mmmmmm, ce bun este!!!! Cand il vad cum arata cu umplutura aia delicioasa...mor de pofta!!! Pupici si weekend placut!

    RăspundețiȘtergere
  4. Superb!!!Musai de facut:)Te pup, o zi faina sa ai:X!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Unde-s mere,hop si eu.Un strudel numai bun.Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce mult imi place strudelul cu mere.Yuumyy

    RăspundețiȘtergere
  7. De szépek! Most írtam az evési rohamaimról, hát nem megint rám jött:-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Gerdi en is nem tudom hogy mit csinaljak hogy nem egyek :)) :))

      Ștergere
  8. Pe mine m-ai convins pe loc...Revin azi ca sa-ti spun ca am facut si eu reteta ta aseara...A fost FOARTE, FOARTE bun! Si foarte rapid de preparat! Cred ca e o solutie buna pentru situatiile 'de urgenta'...cand ai pofta de dulce...ori cand apare vreun musafir neasteptat...:)Te pup!

    RăspundețiȘtergere