sâmbătă, 11 iunie 2016

Tort cu crema de branza si capsuni






 Cred ca nu isi mai are rostul de introducere acest tort, pentru ca stiti ca, crema de branza merge foarte bine cu capsunile proaspete si cu cacao sau ciocolata, asadar trec direct la reteta.



Ingrediente 

Foaia de blat:

  • 2 oua 
  • 80 g zahar
  • 15 g cacao pudra
  • 100 g faina alba 000
  • un varf de cutit de praf de copt

Crema de branza:

  • 500 g qvarg / branza de vaci
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 20 g zahar zahar vanilat cu seminte de vanilie
  • 200 g zahar pudra
  • 20 g gelatina praf (granule)
  • 750 g capsuni ( o parte feliata pentru ornat , iar o parte taiata cuburi)

Incepem cu baza, adica cu foaia de blat, mixam bine ouale cu zaharul pana ce devine compozitia cremoasa.







Pe urma adaugam ingredientele uscate, faina amestecata cu cacao si praful de copt.






Turnam compozitia intr-o tava rotunda cu diametrul 28  si  coacem in cuptorul preincalzit timp de 15-20 minute.






Intre timp ne ocupam de crema de branza, smantana pentru frisca se bate cu zaharul vanilat. Gelatina se hidrateaza in 100 ml apa.






Qvargul se mixeaza cu zaharul pudra.






Se adauga cate putina frisca si se incorporeaza in  branza.
Gelatina se topeste pe bain-marie si adaugam din crema de branza o lingura sau doua, amestecam bine, apoi adaugam la restul de crema. Aveti grija sa lucrati repede cu gelatina pentru ca riscati sa se faca mici cocoloase. Mixati bine in momentul cand adaugati gelatina.






Spre final se adauga capsunele taiate si se incorporeaza usor. 
Pentru asamblare, pregatiti tava in care ati copt blatul, puneti folie alimentara in ea.
Asezati foaia de blat iar pe marginea formei, asezati pe verticala capsuni taiate felii pentru un aspect frumos, apoi turnati compozitia de crema si dati tortul la rece timp de 2-3 ore.
Pe urma ornati cu restul de capsuni feliate dupa imaginatie.
Este un tort racoros si delicios de vara, cu siguranta va incanta papilele gustative.












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu