sâmbătă, 11 ianuarie 2014

Prajitura simpla cu fructe uscate si cafea







O reteta simpla, fara prea mult efort, care cu siguranta va incanta toti iubitorii de dulce.


Ingrediente:


  • 2 oua mari
  • 1 cana zahar (250 ml)
  • 1/2 cana iaurt
  • 1/2 cana ulei de floarea soarelui
  • 2 cani faina
  • 1 cana  fructe uscate ( prune, smochine, caise )
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 10 g praf de copt
  • 100 ml cafea tare
  • unt si faina pentru uns tava
  • zahar pudra vanilat pentru servit

  •  Atentie, toate ingredientele se masoara cu aceeasi cana.
  • In primul rand preincalzim cuptorul la 190 grade si ungem o tava cu unt si presaram  faina.
  • Fructele uscate se spala in apa calduta, apoi se taie marunt.
  • Mixam ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana ce se albesc si devin cremoase.
  • Adaugam uleiul treptat amestecand in continuu, apoi iaurtul si faina amestecata cu praful de copt.





  • Pe urma adaugam cafeau pregatita si racita.





  • Iar spre final fructele uscate maruntite.





  • Se amesteca usor si se toarna in tava pregatita. Coacem in cuptorul incalzit la 190 grade timp de 30 minute. Se lasa la racit in tava , apoi se presara zahar pudra si se portioneaza.






3 comentarii:

  1. O prajitura simpla si delicioasa, perfecta langa o cana de cafea ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Lucrurile simple sunt cele mai bune!!

    RăspundețiȘtergere
  3. atat de simpla, de pufoasa, de cremoasa incat se prepara repede dar tot atat de repede o poti termina la cat de delicioasa este ;)

    RăspundețiȘtergere