luni, 25 noiembrie 2013

Muzen


Daca doriti ceva dulce de rontait ,atunci aceasta reteta este alegerea perfecta.  In ultima vreme  am facut foarte multe dulciuri din aluaturi dulci, iar aceasta reteta este una dintre preferatele mele.


Ingrediente pentru cca 50 bucati:



  • 1 ou
  • 80 g unt topit
  • 50 g zahar
  • 2 linguri de rom
  • 5 linguri lapte
  • putina sare
  • 250 g faina alba 000
  • zahar pudra pentru servit
  • ulei pentru prajit

  • Amestecati untul topit cu zaharul  pana ce devine cremoasa, apoi adaugati laptele si romul.
  • Adaugati faina cernuta si un praf de sare  si framantati un aluat  pe care sa il puteti intinde cu usurinta.





  • Intindeti  aluatul de cca 3 mm grosime  si decupati romburi  de 6 cm , apoi prajiti in uleiul incins pe ambele parti pana ce capata o culoare usor maronie. Prajirea lor se face  in cateva secunde , deci trebuie sa fiti atenti sa nu se arda prea tare.





  • Scoateti romburile pe servetele de bucatarie pentru a absorbii surplusul de ulei si pudrati cu zahar .


Pofta dulce!!!








Un comentariu: