marți, 29 ianuarie 2013

Piure de morcovi


Acest piure l-am servit alaturi de niste pulpe umplute delicioase si un piure de cartofi. Reteta de pulpe umplute urmeaza in zilele urmatoare, pentru moment va recomand piureul de morcovi, se poate  adauga si in dieta, sau in regimul alimentar al copilului vostru :)


Ingrediente:


  • 1/2 kg morcovi
  • sare, piper proaspat macinat ( optional )
  • cimbru
  • 1 frunza dafin
  •  50 g unt

  • Morcovi se curata si se spala, se taie in bucatele mai mici ( felii , rondele, cum doriti :)  ) si se pun la fiert in apa cu putina sare, o frunza de dafin si o crenguta de cimbru.
  • Dupa ce au fiert,  se pun intr-un blender  ( daca doriti un piure mai fin ) sau se paseaza cu telul pentru cartofi, se adauga 50 gr unt si putin piper proaspat macinat ( se poate omite piperul). Se poate adauga putina sare, pentru cei care mananca mai sarat :), eu nu am mai adaugat si se mixeaza  sau se amesteca pana ce  se obtine un piure.  





  • Simplu de preparat si foarte usor de mancat :))

Pofta mare!!




4 comentarii: