duminică, 8 iulie 2012

Chifle dulci cu susan


Stiu ca va e greu sa dati  drumul la cuptor pe  caldura aceasta, dar eu nu rezist tentatiilor :).
De obicei nu stau in bucatarie cand merge culptorul , imi gasesc altceva de lucru  de acea fac foarte des in cuptor, asta insemnand  orice. Azi v-am pregatit niste chifle dulci, care merg de minune, la mic dejun, sau langa o cafea sau un ceai. Se pot consuma unse cu unt, sau o dulceata si aveti un mic dejun minunat.



Ingrediente:


300 gr faina tip 650
400 gr faina 000
1 lingura untura / unt
3 linguri zahar
1 lingura miere
300- 400 ml apa calduta
30 gr drojdie
sare

1 ligura apa
1 ligurita zahar
susan


Drojdia se dizolva in apa calduta.
Se amesteca si se cerne faina intr-un castron.
 Adaugam zaharul si un praf de sare.
Eu am folosit untura in loc la unt, sunt mai pufoase chiflele dupa parerea mea, asadar am adaugat o lingura untura si mierea si am framantat bine cu mana, adaugand putina apa cu drojdie  din cand in cand.
Se framanta bine si se lasa  la crescut , acoperit cu un prosop de bucatarie.
Dupa  ce a crescut se rastoarna pe masa de lucru  presarat cu faina si se mai framanta putin.
Se rupe din aluat bucatele mici, cat un ou si se dau forma rotunda.







Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, lasand o distanta mai mare intre ele si se mai lasa  vreo 15 min.
Se face un sirop dintr-o lingura de apa si o lingurita de zahar.
Se ung cu acest sirop si se presara susan.
Se da tava in cuptorul incalzit si se coc pana ce devin usor maronii.
Pofta dulce!

















7 comentarii: